Deze browser wordt niet ondersteund
Om de website correct te bekijken gebruik één van de volgende browsersLet op:Update uw browser a.u.b., als u met deze browser doorgaat, kan het zijn dat uw winkelervaring niet is zoals u van ons gewend bent!

Waterkokers

12 producten
    Alle producten 12 / 12 producten

    Waterkokers


    Wat dacht je van tijd- en energiebesparing bij het koken? Dat kan met een waterkoker! Het onmisbare apparaat voor elke keuken is verkrijgbaar in vele varianten –als waterkoker met glas of als waterkoker met temperatuurinstelling. Of van roestvrij staal en met LED. Je favoriet? Ontdek het bij Lidl.


    Hoe werkt een waterkoker?

    Een waterkoker verwarmt het water tot net onder het kookpunt van 100 graden.

    De basisfunctionaliteit: een verwarmingsplaat op de bodem van de waterkoker geeft snel en gelijkmatig warmte af, waardoor het water aan de kook wordt gebracht of wanneer er thee wordt gezet. Een automatische uitschakeling treedt in werking zodra de temperatuursensor de eindtemperatuur registreert. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar met een temperatuurkeuze en een warmhoudfunctie, kalkfilter en met een inhoud van meer dan een liter.


    Waar moet ik op letten als ik een waterkoker koop?

    Wens je een waterkoker met een liter inhoud of toch een waterkoker met de inhoud van een glas? Heb je een temperatuurweergave nodig? Welk materiaal heeft de beste prestatiewaarden? Waterkokers zijn niet complex en meestal niet duur als je ze nieuw koopt. Maar het is zeker de moeite waard om eens goed naar liters, wattages en andere specificaties te kijken en bij twijfel iets meer geld te investeren in de koker.

    • Materiaal waterkoker: Een waterkoker van glas is zeer hygiënisch en je kunt het kookproces zien. Waterkokers van roestvrij staal zijn echter duurzaam en vaak sneller – het metaal biedt een extra warmteboost. Aan de andere kant wordt het staal over het algemeen warmer – wat niet altijd ideaal is in een huishouden met kinderen. Waterkokers van kunststof zijn instapmodellen met minder vermogen.
    • Vermogen waterkoker: De vermogensspecificatie in watt is een nominaal vermogen of een maximumwaarde. Toch is het de moeite waard om voor een hoger vermogen te gaan – vooral als de waterkoker 1 liter of meer bevat. Voor een capaciteit van 1,7 liter is een vermogen van 2400 watt zinvol. Een theekoker heeft meer tijd nodig en hoeft niet op dezelfde temperatuur te komen. Minder dan 1000 watt is hiervoor voldoende.
    • Bediening waterkoker: Goede waterkokers kunnen met één hand worden bediend aan de hand van een klikmechanisme voor de deksel en toont het vulniveau aan de hand van een meetschaal. Ze hebben ook een basis van 360 graden en een schenktuit. Hierdoor is de waterkoker zowel door links- als rechtshandigen gemakkelijk te bedienen. Ook een brede vulopening is belangrijk voor goed en handig gebruik.
    • Veiligheid van de waterkoker: Een waterkoker zonder automatische uitschakeling is alleen nuttig als mini-reisvariant. De basis moet breed en stabiel zijn en de deksel moet goed sluiten. Zelfs als een roestvrijstalen waterkoker van buiten warm kan worden, mag deze niet te heet worden. Een waterkoker van glas moet gemaakt zijn van hittebestendig materiaal – dik borosilicaatglas staat voor kwaliteit.
    • Extra functies: Waterkokers met temperatuurinstelling of temperatuurweergave helpen je het water op de ideale temperatuur te brengen – voor thee (80 tot 86 graden) of koffie (92 tot 96 graden). Veel glazen waterkokers en steeds meer roestvrij stalen waterkokers begeleiden het kookproces met LED-licht. Zo kun je zien hoe ver het kookproces is.


    De waterkoker ontkalken en reinigen

    Kraanwater brengt altijd een bepaalde hoeveelheid kalk met zich mee, die na verloop van tijd op de verwarmingsplaat op de bodem te vinden is. Dit verlengt de kooktijd, verhoogt het stroomverbruik en beïnvloedt de smaak van het water. Gelukkig is het eenvoudig en goedkoop om waterkokers te reinigen en te ontkalken. Je hebt geen dure ontkalkers nodig. Huismiddeltjes zoals citroenzuur, azijn of natriumbicarbonaat zijn het beste.


    1. Giet een kleine hoeveelheid ontkalkingsmiddel in de waterkoker en vul deze met water tot de maximale hoeveelheid.
    2. Laat het water koken.
    3. Giet het gekookte water weg.
    4. Spoel de koker nog een of twee keer met vers water.


    Meer is er eigenlijk niet nodig. Als de verkalking zeer hardnekkig is kun je de stappen nog eens herhalen. Voor het regelmatig reinigen van de waterkoker is het voldoende als je geen overtollig water in de waterkoker laat staan, maar de restjes direct na het koken weg te gooien. Laat de ketel met de deksel open staan.