Banner

Kies voor vega(n)

Bij Lidl maken we vegetarisch en vegan eten voor iedereen toegankelijk en betaalbaar. We hebben een uitgebreid assortiment vega(n) vleesvervangers en vegan alternatieven voor zuivel.

Vega(n) vleesvervangers

Zet een eerste stap en probeer onze vega(n) vleesvervangers. Wat dacht je van onze vega kipstukjes en vegan balletjes op basis van soja- en tarwe-eiwit?

Vegan alternatieven voor zuivel

Ontdek onze vegan alternatieven voor zuivel. Kies voor plantaardige melk zoals soja- of havermelk, of probeer onze sojayoghurt, of onze vegan kaasplakken.

Lekkere vega(n) recepten

Weet je niet goed waar je moet beginnen? We hebben genoeg overheerlijke vega(n) recepten op onze site. Zoals vegan ovenpasta of flatbread met rijst en vegan balletjes. Waar wacht je nog op? De keuken in!

Samen duurzaam

Naast onze vega(n) vleesvervangers en vegan alternatieven voor zuivel verkopen we ook steeds meer producten zonder verpakking, verspillen we zo min mogelijk voedsel en wekken we zo veel mogelijk onze eigen energie op. Lees meer over ons duurzaamheidsverhaal en onze duurzame initiatieven.

Volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum is afwisseling tussen dierlijke en plantaardige producten erg belangrijk. Een voorbeeld van een weekindeling kan zijn: 1 dag vis, 1 dag peulvruchten, 1 dag noten, 2 dagen rood vlees en 2 dagen kip of ander gevogelte. In plaats van het vlees kun je ook een gezonde vleesvervanger of ei eten.

Minder vlees eten is goed voor je gezondheid. Dit verlaagt je bloeddruk en verkleint het risico op hart- en vaatziekten. Volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum is afwisseling tussen dierlijke en plantaardige producten erg belangrijk. Een voorbeeld van een weekindeling kan zijn: 1 dag vis, 1 dag peulvruchten, 1 dag noten, 2 dagen rood vlees en 2 dagen kip of ander gevogelte. In plaats van het vlees kun je ook een gezonde vleesvervanger of ei eten.

In een gezonde vleesvervanger zit voldoende eiwit, ijzer en vitamine B12 en niet teveel verzadigd vet (niet meer dan 2,5 gram per 100 gram) en zout (niet meer dan 1,1 gram per 100 gram). Aan al onze vleesvervangers die van nature geen ijzer en B12 bevatten, is ijzer en vitamine B12 toegevoegd en steeds meer van onze vleesvervangers voldoen aan de Schijf Vijf.

Voor het produceren van plantaardige producten is veel minder land nodig en zijn veel minder grondstoffen nodig zoals water. Als we de groeiende bevolking willen kunnen blijven voeden binnen de grenzen van de aarde, is het daarom noodzakelijk dat we minder dierlijke producten gaan eten en vaker kiezen voor vegetarisch.

Door gezamenlijk steeds minder vlees te gaan eten, hoeven er minder dieren gehouden te worden. Ook kunnen we op deze manier de dieren die wel gehouden worden meer ruimte geven en beter verzorgen. Ook voor dierenwelzijn is het daarom goed om minder vlees te eten.